vrijdag, december 31, 2010

Je beste vriend

Tweede kerstdag zag G. op onze beveiligingscamera iemand bij ons voor de deur onze lamp bestuderen. G. wachtte even tot diegene aanbelde en besteedde er verder geen aandacht aan. Gewoon een mooie lamp.

Nu dat hebben we geweten. De volgende dag was onze lamp 's nachts van de voorgevel gerukt. Ontzet als wij waren deden wij aangifte via internet. Tot onze verbazing was het volledig geautomatiseerd. Een waslijst van items kon geselecteerd worden als gestolen voorwerp. Tot onze verbazing konden we zelfs ''buitenlamp met infraroodsensor'' selecteren. Helaas was ook de reactie van politie gestandaardiseerd.

Bij kleine vergrijpen is het voor de politie in de meeste gevallen niet mogelijk de dader te achterhalen. Wij zullen daarom geen actie ondernemen. Hartelijk dank voor uw aangifte. Uw melding zal meetellen in onze criminaliteitscijfers.

Dus beste criminelen van Nederland. Kijk even op het aangifteformulier van de politie. Dan kun je zien waarmee je ongestraft wegkomt. De politie is immers je beste vriend.

2 opmerkingen:

P zei

Was geen echt licht, deze dief.

Anoniem zei

Heel triest, dit! :D